Joris Vlaminckx

Joris VLAMINCKX

Klinisch Psycholoog. Om een afspraak te maken : https://progenda.be/calendars/vlaminckx-joris-klinisch-psycholoog-brussel

In mijn behandeling bied ik je een veilige omgeving waarin we ruimte maken voor jouw eigen, unieke verhaal. Zonder oordeel luister ik naar je om zo, na ons eerste intakegesprek, samen een behandeldoel op te stellen. Hier kunnen we dan naartoe werken tijdens de daaropvolgende therapiesessies.

Als erkend klinisch psycholoog (#348916) ben ik geregisteerd bij de Psychologencommissie en gebonden aan onze deontologische beroepscode. Ik werk met volwassenen en jongvolwassenen met een brede waaier aan mentale klachten, symptomen en levensmoeilijkheden.

Mijn oorspronkelijke specialisatie is in de Psychodynamische en Psychoanalytische therapievorm, in de praktijk werk ik echter met een integratieve behandelvisie die ik op maat bijstuur aan wat u echt nodig heeft. Als psycholoog blijf ik me daarvoor bijscholen en dit omvat technieken uit de persoongerichte therapieoriëntaties evenals wetenschappelijk onderbouwde technieken uit de cognitieve gedragstherapie om uw pijn en klachten al op kortere termijn te kunnen verlichten. Dit kan steeds nog in combinatie gaan met een langer durende psychoanalytische therapievorm.

Soms denken en piekeren we onszelf steeds meer vast en hebben we begeleiding en ook afstand nodig van onze gedachten. Soms is het niet meer duidelijk waarom we steeds weer bepaalde keuzes maken of gedragingen stellen. Onze sociale interactiestijlen en eigen reacties zijn ook zo bijzonder aan ieder van ons en we dragen ze vaak al mee van jongsaf aan. De bewustwording hiervan en het doorwerken van onze onderliggende gevoelens heeft op termijn een erg helend en verlichtend effect. Nieuwe inzichten kunnen ons uiteindelijk vooruit helpen. We kunnen zo weer toewerken naar dat wat u persoonlijk waarde in uw leven geeft om een gevoel van meer mentale rust of meer voldoening in onze relaties te bereiken.

Ik ben me ervan bewust dat de eerste stap naar therapie voor velen al een moedige stap kan zijn. Je kan daarom in alle discretie een afspraak maken in mijn persoonlijke agenda (zie de progenda-link op deze pagina). Je mag mij ook een sms sturen zodat ik u later terug kan contacteren om samen te bekijken of en hoe ik u het best zou kunnen bijstaan.

Eén consult of sessie kost 60€ en duurt 50 minuten. Het eerste intakegesprek duurt 60 minuten, aan dezelfde prijs. U kan betalen via payconiq of contant. Raadpleeg uw ziekenfonds voor de voorwaarden rond de gedeeltelijke terugbetaling.

Maak een afspraak met mij op:

https://progenda.be/calendars/vlaminckx-joris-klinisch-psycholoog-brussel